Svar på spørsmålsrunde (sabrinagibson)
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Svar på spørsmålsrunde

Hvordan er det å være borte fra familien sin så lenge?
- Det er veldig rart. I starten så tenker man så ikke mye over det siden alt er nytt og spennende. Det er ikke før noen måneder etter at alt begynner å synke inn. Har holdt meg ganske opptatt med ting siden jeg kom hit, så det har hjulpet en del tenker jeg. Men ja, litt merkelig å ikke se familien over lengre tid.  


Har du møtt mange nye mennesker som du har blitt venn med i Usa?
- Har møtt mange nye mennesker siden jeg kom hit, har noen få venner, men ikke så mange som jeg hadde håpet på. Som sagt så bor jeg på et veldig lite sted, og det er bare noen 100 elever på skolen. Det er mange forskjellige grupper og mange av jentene har ikke akkurat vist noe interesse for meg og uansett hvor mye jeg har prøvd så er det ikke mange å velge mellom. Og jeg vil absolutt ikke prøve når jeg finner ut at de personene snakker stygt om meg bak ryggen min. Har noen få venner jeg kan snakke med osv, men ingen som jeg har vært på overnatting hos eller er med ofte, nei. Har ikke gitt noen her et dårlig førsteinntrykk heller, men det er bare sånn menneskene er her. Jeg sier ikke at dette er hele USA, bare det området jeg bor i. Prøver ikke å skremme noen, men noen steder er det bare slik.  


Savner du Norge?
- Ja jeg savner Norge. Merker at jeg har blitt veldig stolt over å være norsk siden jeg kom hit. Elsker som sagt USA og jeg har lyst til å flytte hit en dag. For min del er det ikke vanskelig i og med at jeg har Amerikansk statsborgerskap.  

Er du fornøyd med der du havnet?
-Både ja og nei. Skulle så gjerne ønske jeg hadde havnet på et større sted. Det er kun 700 mennesker som bor her og det er veldig øde. 

Hvilke 3 stater ville du ha havnet i?
- New Jersey, Pennsylvania, California 

Bor du på en liten plass?
- Ja 

Går du på en liten skole? hvor mange elever?
- Veldig liten skole. 200 elever med barneskole inkludert. Så da kan du bare tenkte deg hvor få ungdomsskole elever det er. 

Tror du det er positivt eller negativt å gå på en liten skole?
Det positive med det er at alle, bokstaveligtalt alle, vet hvem jeg er, og det er mange hyggelige mennesker, men også mange frekke. Det negative er at hvis man ønsker å shoppe så er det en time unna nærmeste storby som er Kansas City, Missouri. 

Har du hatt et fint år så langt?
- Ja, angrer ikke på at jeg dro i det hele tatt. 


Er det lurt å kjøpe kamera, pc og mobil i USA?
- Ja så absolutt! Alt er billigere her. Skal du kjøpe pc så blir det kanskje litt vanskelig i og med at det ikke er norsk tastatur.  


Var du på forbredelsescamp? hvor mye penger hadde du isåfal med deg?
- Jeg var på Soft Landing Camp i New York i tre dager. Hvor mye penger man tar med seg er opp til hver enkelt. Det kommer også an på hvor mye du planlegger å kjøpe. Jeg hadde vel med meg rundt 5000kr.  

Hvordan er kostholdet ditt i USA?
- Kostholdet mitt består for det meste av junkfood. Prøver å spise sunt innimellom. Det er noe jeg savner med Norge, sunn mat. Foreldrene mine hjemme i Norge er også veldig flinke til å forberede sunne og nærerike måltider. 


Har du lagt på deg?
- Ja det har jeg.. Har lagt på meg 6kg. Noe jeg ikke er så glad for.


Hvordan ser en vanlig dag ut hos deg, og hvordan ser en helg ut?
- En vanlig dag består av skole fra 8:00 til 15:00. Rett etter skolen har jeg track practice som varer til 16:30 eller 17:00. Det kommer an på hvor mye vi får tid til. Og når jeg kommer hjem så pleier jeg å gjøre lekser, spise, dusje og legge meg. I helgene drar jeg enten på shopping, er med venner, vertsfamilien, e.l. 

Er det mue shoppingmuligheter der du bor?
- En time unna er nærmeste kjøpesenter. 

Skal du ta lappen i USA?
- Jepp! Skal ta den i mai. Forhåpentligvis så består jeg! Noe mange ikke vet er at når man er under 18 år så får man noe som heter intermediate license. Og når man fyller 18 så bytter man førerkortet inn til et fullverdigførerkort. Det er KUN det fullverdige førerkortet som kan byttes inn i Norge. Jeg fyller ikke 18 før i juli, så om jeg består her i USA så har jeg ikke rett til å bytte inn. Men planen er; jeg skal tilbake hit i september for brylluppet til vertssøster og da har jeg fylt 18, så tenkte jeg kunne bytte det inn da :) 

 

Om det er noen som har spørsmål om utveksling så er det bare å ta kontakt så skal jeg prøve å svare på spørsmål så godt jeg kan. 
sabrinagibson@hotmail.com

 

-Sabrina 

#utveksling  #USA #Missouri #Explorius 


  • Kommenter her
    Design og koding: Ina Anjuta